top of page

IZJAVA O PRIVATNOSTI

O Pravilima o zaštitie privatnosti

U ovim Pravilima o zaštiti privatnosti (nadalje u tekstu „Pravila“) objašnjeno je na koji način tvrtka Design360, prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. Tvrtka Design360 posvećena je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Molimo vas da pažljivo pročitate ova Pravila kako biste saznali zašto i kako prikupljamo vaše podatke, i na koji način ih koristimo.
Što se tiče osobnih podataka koje prikupljamo, Design 360 jest “voditelj obrade osobnih podataka”, odnosno subjekt koji određuje svrhu i način na koji će podaci biti obrađeni.
Ako nas želite kontaktirati u vezi s vašim osobnim podacima ili ovim Pravilima, molimo vas, koristite ispod navedene kontakt podatke:

Design 3STO60 d.o.o. (skraćeno Design 360)

Družilovečka 2, 10000 Zagreb. 
Broj telefona: +385 98 842 101
Ako nas želite kontaktirati putem e-pošte, kliknite ovdje

Kako i kad prikupljamo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke prikupljamo kad je to relevantno za potrebe vas kao potrošača, ili za naše poslovanje (npr. kad kupujete i/ili naručujete proizvode i/ili usluge od nas, kad nas kontaktirate, kad se pretplaćujete na naše e-novosti, kad popunjavate ankete ili kad nam dajete povratne informacije o našim proizvodima i uslugama itd.).
Vaše osobne podatke najčešće dobivamo izravno od vas kad naručite određene proizvode ili usluge, kad ispunite određeni formular.
Više informacija o situacijama i okolnostima u kojima prikupljamo vaše osobne podatke, možete pronaći u poglavlju: U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke? Zapamtite da su ovo samo informacije o mogućim načinima korištenja vaših osobnih podataka s kojima se možete susresti prilikom vaše osobne posjete i internetskoj stranici, prilikom narudžbe i kupovine kod nas, odnosno prilikom korištenja naših usluga. U svakom slučaju, dobit ćete jasne informacije o svrsi obrade vaših podataka, a u pojedinim će nam slučajevima biti potrebna i vaša jasna privola.
Vaše osobne podatke nećemo koristiti u marketinške svrhe, osim ako sami ne pristanete na to. Ako želite da vam šaljemo pojedinosti o našim proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama.
Svi vaši osobni podaci tretiraju se kao povjerljivi, a Design 360 i/ili naši partneri čuvaju ih na ispravan način (za više informacija pogledajte poglavlje: Dijeli li Design 360 vaše podatke s trećim stranama? u nastavku).

Koje podatke prikupljamo izravno od vas?

Uobičajene skupine podataka koje prikupljamo su: ime, adresa, datum rođenja, spol, odabir jezika, adresa plaćanja, adresa dostave, financijski podaci, uključujući podatke o kreditnoj ili debitnoj kartici, ili druge podatke koji se tiču plaćanja, a koji se navode prilikom ispunjavanja obrasca, odnosno plaćanja ili prilikom komuniciranja s nama putem telefona ili elektroničke pošte; prethodne kupovine proizvoda i usluga te ostale podatke koje ste odlučili dobrovoljno podijeliti s nama.

Koja prava na privatnost imate?

Imajte na umu da u svakom trenutku imate pravo od tvrtke Design 360 tražiti i od nje zahtijevati:

Pristup vašim osobnim podacima
Možete pitati tvrtku Design 360 u koje svrhe koristi podatke koji se tiču vas, kao i za pristup takvim osobnim podacima. Osim toga, imate pravo znati svrhu obrade, skupine vaših osobnih podataka koje čuvamo, treće strane ili skupine trećih strana s kojima se vaši osobni podaci dijele, vremenski period tijekom kojeg zadržavamo podatke, kao i naš izvor podataka koje nismo prikupili izravno od vas.

Kopirani primjerak vaših osobnih podataka koje čuvamo 

Slobodno nas kontaktirajte ako želite kopiju pojedinih ili svih osobnih podataka koje imamo o vama.

Ispravak pogrešno unesenih podataka
Želimo se uvjeriti kako su vaši osobni podaci ispravni i ažurirani. Možete nas zamoliti da ispravimo ili uklonimo podatke koje smatrate netočnima ili zastarjelima.

Brisanje vaših osobnih podataka
Možete nas zamoliti za prekid obrade, ili čak, brisanje osobnih podataka koje posjedujemo. Ako su vaše osobne informacije neophodne za izvršenje određenih ugovornih obveza tvrtke Design 360 prema vama, Design 360 možda neće biti u stanju izvršiti takve ugovorne obveze. Isto tako, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi se Design 360 pridržavala određenih zakonskih obveza (npr. porezni propisi), vaš zahtjev se ne može riješiti.

Da ograniči pristup vašim podacima i/ili trećim stranama u određenim procesima ili u potpunosti
Ako osporavate točnost vaših podataka, ili nam više nisu potrebni osobni podaci za svrhu obrade, ali ih vi zahtijevate zbog uspostavljanja, provođenja ili obrane pravnih potraživanja, ili ste se protivili obradi po osnovi razloga koje Design 360 smatra legitimnim, imate pravo zatražiti ograničenu obradu vaših osobnih podataka.

Prigovor na način na koji rukujemo vašim podacima
Zapamtite da imate pravo prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka prema zakonskim osnovama koje Design 360 smatra legitimnim. Uz to, imate pravo i da u bilo kojem trenutku uputite prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, koja uključuje profiliranje u mjeri povezanoj s takvim izravnim marketingom.

Prebacivanje podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka (pravo na prijenos podataka)
Ako se obrada zasniva na vašoj privoli ili se vrši automatiziranim sredstvima, imate pravo tražiti od tvrtke Design 360 prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka.

Za ostvarivanje dalje navedenih prava, molimo vas, upotrijebite kontakt tvrtke Design 360 naveden u poglavlju o ovim pravilima o zaštiti privatnosti.

Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje o vama prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši su osobni podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.
Određeni se podaci i dalje čuvaju u tiskanom obliku. Obrađeni se podaci čuvaju u prostorima i informatičkim sustavima tvrtke Design 360, ali ponekad podatke čuvamo i na serverima naših suradnika.

Dijeli li Design 360 vaše podatke s trećim stranama?

Tvrtki Design 360 zaštita vaše privatnosti jest vrlo važna, stoga nikad nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama u svrhu koja nije opisana u ovim Pravilima.
Design 360 je tvrtka koja surađuje s drugim tvrtkama, dizajnerima, arhitektima. To znači da ponekad dijelimo vaše osobne podatke unutar ugovornih partnera. Vaše osobne podatke možemo dati našim pouzdanim partnerima koji održavaju naše IT sustave ili koji vam pružaju usluge u ime tvrtke Design 360. Primjerice, za marketinške, financijske ili svrhe oglašavanja, radi obrade plaćanja, dostave ili u svrhu osiguranja ostalih usluga koje pružamo. Ovi su pružatelji usluga, međutim, sukladno relevantnim sporazumima, obvezni koristiti podatke koji su im povjereni isključivo u skladu s našim smjernicama i strogo za svrhu koju smo naveli. Također, obvezni su na ispravan način zaštititi vaše podatke i držati ih u tajnosti.

 

Koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke?

Design 360 neće čuvati vaše osobne podatke duže nego što su vaši osobni podaci nužni radi ispunjenja određenih namjena. Više informacija o vremenskom periodu zadržavanja određenih vrsta podataka možete naći u poglavlju U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke koristimo na različite načine, uglavnom za izvršavanje ugovorenih obveza prema vama, ali ponekad ih koristimo i za poboljšavanje iskustva kupovine, izravan marketing ili iz sigurnosnih razloga.

Obrada narudžbi i pružanje usluga

Kad osobno obavite narudžbu, kupnju ili zatražite izradu projekta kod nas, putem internetske stranice ili telefona, ovisno o situaciji, od vas se može zatražiti da ostavite određene osobne podatke koji su nužni za ispravno obavljanje poslovanja. Ovo je posebno moguće ukoliko se odlučite za neku od naših usluga, kao što su dostava, sastavljanje izrada itd. Isto tako, kako bismo mogli obraditi vašu narudžbu i provjeriti točnost vaših osobnih i financijskih podataka koje ste nam dostavili, koristimo sustave plaćanja trećih strana, kako bi se osigurala sigurna uplata i izbjegle lažne uporabe vaših podataka. Ako biste željeli izvršiti plaćanje proizvoda i usluga na daljinu, Design 360 treba dobiti podatke o plaćanju, uključujući broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV kod, kao i adresu za slanje računa.
Kako bismo osigurali da proizvodi i usluge koje kupite od nas budu dostavljeni na točnu adresu, surađujemo s pouzdanim vanjskim suradnicima i dijelimo s njima neke od vaših osobnih podataka koji su nužni za pružanje odgovarajućih usluga (npr. vaše ime, adresu dostave i sve mogućnosti u vezi s isporukom koje ste naveli, kao što je dio dana u kojem želite dostavu).

Služba za kontakt

Ako nas kontaktirate (npr. ako zatražite upute ili narudžbu itd.) izravno ili putem drugog izvora za komunikaciju koja vam je na raspolaganju, bit će nam potrebni vaši kontakt podaci kako bismo mogli riješiti vaš zahtjev zbog kojeg ste nas kontaktirali. Takvi će se podaci koristiti samo u tu svrhu. U određenim ćemo slučajevima koristiti usluge trećih strana kojim smo povjerili vaše podatke, u mjeri u kojoj je to nužno za rješavanje vašeg slučaja, kao što je opisano u poglavlju Dijeli li Design 360 vaše podatke s trećim stranama? U ovom slučaju, oni mogu biti pružatelji usluga prijevoza i montaže, izrade nacrta kao i dobavljači IT sustava koji rade za nas kao dio tehničke podrške.
 

Poboljšanje naših proizvoda i usluga

Ako se odlučiš za primanje Design 360 e-novosti, mogli bismo te kontaktirati nekoliko puta godišnje kako bismo te zatražili da nam daš povratne informacije o našim proizvodima.

www.design360.hr internetska stranica

Neki se podaci o vama mogu prikupljati i prilikom posjete našoj internetskoj stranici. Ovi će se podaci obrađivati u određenu svrhu, o čemu ćemo vas obavijestiti najkasnije za vrijeme prikupljanja. U ovom slučaju, ako nam ne date određene podatke, to može ograničiti mogućnost obavljanja pregleda ili komunikacije putem interneta ili smanjiti razinu iskustva.

 

Kolačići

Kako bismo održavali internetsku stranicu i osigurali funkcionalnost kakvu očekujete, Design 360 koristi tehnologiju koja je poznata pod nazivom „kolačići“. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i kojima kasnije imamo pristup. Oni mogu biti privremeni ili trajni i koriste, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima s naše internetske stranice, možete pretraživati bez poteškoća i vidjeti vama relevantne rezultate. Kolačići nam pokazuju što zanima vas i druge posjetitelje naše internetske stranice, što nam pomaže unaprijediti korištenje stranice za sve.

Najznačajniji kolačići koje koristimo su:

  • Strogo nužni kolačići. Nužni su kako bi se osigurao rad internetske stranice zbog efikasnosti iz tehničke perspektive.

  • Funkcijski kolačići. Pomažu nam unaprijediti vaše iskustvo tako što pamte vaše izbore.

  • Kolačići za praćenje aktivnosti. Oni prikupljaju informacije o načinu na koji koristite našu internetsku stranicu i prate učinak.

  • Ciljani kolačići. Ovi se kolačići koriste kako bi tvrtka Design 360 postavila oglase na druge stranice koje kupac posjećuje ili da se izbjegne pojavljivanje oglasa kupcu koji već poznaje tvrtku. Molimo vas, kontaktirajte lokalni tim za digitalna pitanja/marketing za više informacija o tome kako se ovi kolačići koriste.

  • Dodatni programi za društvene mreže. Ovi se kolačići koriste za povezivanje naših kupaca s našim kanalima na društvenim mrežama. Nakon toga, informacije koje osiguraju kolačići mogu se koristiti na različite načine. Molimo vas, povežite se s lokalnim timom kako biste identificirali poslovni slučaj, odnosno identificirali potrebe za usklađivanje s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).


Kolačićima koji se čuvaju na vašem računalu možemo pristupiti onda kad vi posjetite našu internetsku stranicu ili otvorite elektroničku poštu koju pošaljemo. Ako želite obrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, pogledajte upute u svojoj tražilici klikom na „Pomoć“ u izborniku pretraživača.

Kolačiće obrađujemo isključivo uz vaš pristanak. Kako biste povukli pristanak ili pristali na upotrebu kolačića, odaberite odgovarajuće postavke u vašem pretraživaču. Međutim, neke od funkcija naše internetske stranice možda neće raditi bez kolačića. Kad zatražimo pristanak, mi ćemo predstaviti svrhu u koju će se ove vrste podataka o vama obrađivati i informirati vas o vašim pravima.

Ostale internetske stranice

Design 360 stranice mogu sadržavati poveznice od stranica trećih strana. Ova se Pravila primjenjuju samo na ovoj stranici, pa je tako potrebno, kad posjetite druge stranice, pročitati Pravila o zaštiti privatnosti tih stranica.

 

Marketing

Tvrtka Design 360 željela bi vam slati obavijesti o našim proizvodima i uslugama koje bi vas mogle zanimati. Međutim, slanje takvih marketinških materijala dozvoljeno nam je samo ako se vi za to odlučite. Imajte na umu da možete jednostavno odjaviti pretplatu u bilo kojem trenutku, čak i ako ste dali privolu za primanje naših marketinških poruka.
Imate nas pravo u bilo kojem trenutku spriječiti da vas kontaktiramo u marketinške svrhe. Ako više ne želite da vas kontaktiramo u marketinške svrhe molimo obavijestite nas elektroničkim putem, putem kontakt obrasca.

Sudjelovanje u procesu zapošljavanja u tvrtki Design 360

Prilikom prihvaćanja vaše prijave tijekom procesa zapošljavanja u tvrtki Design 360, zamolit ćemo vas za neke podatke o vama, kako bismo mogli ocijeniti vašu prijavu. Za neke pozicije, u kasnijoj fazi selekcije i zapošljavanja, možemo zatražiti od vas snimanje kratkog videozapisa (internetski sastanak), u kojem ćete morati odgovoriti na postavljena pitanja. Sudjelovanje u ovoj fazi procesa selekcije i zapošljavanja jest, naravno, potpuno dobrovoljno i ako ne pristajete na to, pozvat ćemo vas na sastanak. Kao dio procesa selekcije i zapošljavanja, vaši osobni podaci mogu biti dostupni našim pružateljima usluga, na način opisan u poglavlju „Dijeli li Design 360 moje podatke s trećim stranama?“ To su pretežno suradnici za IT sustave putem kojih se vrši postupak selekcije i zapošljavanja, kao dio podrške i održavanja ovih sustava. Vaše ćemo podatke, ako nam date privolu, čuvati u vremenskom periodu od 2 godine.

Radionice, natjecanja, lutrije

Od sudionika u takvim događajima možemo zatražiti neke osobne podatke, kako bismo efikasno odradili same događaje i ispunili obveze koje zakon nalaže, kao što je, primjerice, dodjela nagrada. Kad od vas zatražimo osobne podatke, informirat ćemo vas o svrsi obrade podataka i vašim pravima. Podaci prikupljeni za potrebe ovih događaja najčešće se čuvaju do završetka događaja, izuzev u slučajevima kad će ih biti nužno čuvati u skladu s mjerodavnim pravom (npr. informacije o dodijeljenim nagradama). Kad organiziramo takve događaje, često koristimo pomoć vanjskih tvrtki, kao što je opisano u poglavlju „Dijeli li Design 360 moje podatke s trećim stranama?“ U ovom će slučaju to biti, primjerice, agencije specijalizirane za organizaciju takvih događaja, suorganizatori događaja ili socijalne mreže.

 

Ostali osobni podaci koje nam dajete

Možete nam dobrovoljno dati podatke o vašem osobnom izboru po pitanju proizvoda, razlozima za kupovinu određenih proizvoda, podatke o vašoj obitelji i načinu života – s pomoću kojih možemo saznati više o vašim izborima u vezi s kupovinom i dodatno unaprijediti vaše iskustvo kupovine.

Ove nam podatke možete dati i kad popunite Jamstveni list za proizvod koji ste kupili. Osim toga, ove ćemo podatke dobiti i ako se registrirate ili iskoristite posebne ponude, kupone za popust ili druge promocije.
U svakom od navedenih slučajeva nastojat ćemo vam pružiti pouzdane informacije u vezi s obradom podataka.

 

Stupanje na snagu i izmjene Pravila o zaštiti privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu dana 22. siječnja 2019. godine.
Pravila o zaštiti privatnosti bit će predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju postavit ćemo na ovu internetsku stranicu. Utvrđenu na osnovu relevantne odluke Europske komisije.

bottom of page