top of page

OPĆI UVJETI POSLOVANJA

Opći uvjeti poslovanja Design 3STO60 d.o.o.

 

Design 3STO60 d.o.o. za trgovinu i usluge
Družilovečka 2
10040 Zagreb 

 

        098 842 101


        info@design360.hr

Radno vrijeme radnim danom od 8:00 do 16:00 sati.

Račun u Erste & Steiermarkische bank d.d.
2402006 1100 736140
IBAN HR81 2402006 1100 736140

Matični broj: 080964498
OIB: 66167066275

Opći uvjeti

Ovaj dokument određuje uvjete i odredbe korištenja Design 3STO60 d.o.o. internetskih stranica te uvjete kupovine proizvoda i usluga na daljinu. Uvjeti i odredbe.

Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača, Zakon o trgovini, Zakon o elektroničkoj trgovini, Zakon o obveznim odnosima te ostali primjenjivi propisi Republike Hrvatske. Prihvaćanjem Uvjeta i odredbi prihvačte i Design 3STO60 d.o.o. način poslovanja, povrata proizvoda i rokova.

Uvjetima korištenja uređuje se korištenje naše usluge te su oni primjenjivi na sve
ugovore između Kupaca i Prodavatelja. Svaka promjena ovih Uvjeta od strane Kupaca mora biti pismeno dogovorena sa Prodavateljem. Prihvaćanjem isporučene robe, Kupac prihvaća ove Opće uvjete korištenja. Sve pritužbe mogu se slati putem elektroničke pošte na info@design360.hr.

Prije početka procesa Design 3STO60 d.o.o. narudžbe, tj. kupovine na daljinu, potrebno je pažljivo pročitati ove Uvjete i odredbe te se s njima upoznati.

Ovu internetsku stranicu uređuje tvrtka Design 3STO60 d.o.o.

Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. pruža uslugu na internetskim stranicama na domeni www.design360.hr

Usluga se sastoji od pružanja informacijskih usluga i upravljanja sadržajem. Pod pojmom „internetske stranice“ u ovim Uvjetima i odredbama podrazumijevaju se sve internetske stranice koje se nalaze unutar domene www.design360.hr

Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku.

Bilo kakve izmjene ovih Uvjeta i odredbi bit će na snazi samo za nove ugovorne obaveze nakon objavljivanja tih izmjena na ovoj internetskoj stranici.

Kupac je dužan provjeriti uvjete u odgovarajućim poglavljima prije svake narudžbe jer se promjene mogu dogoditi između posjeta internetskoj trgovini.

Prilikom bilo kakvog sklapanja ugovora na daljinu, Kupci izjavljuju da su pročitali i razumjeli Uvjete korištenja, da su s istima upoznati i u cijelosti suglasni s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje internetskih stranica u skladu s njima. Pravo kupca sklopljenog ugovora na daljinu nije prenosivo na druge fizičke ili pravne osobe.

Definicije

Korisnik – Posjetitelj internetske stranice koji ne sklapa ugovor na daljinu.

Registrirani korisnik – registrirani posjetitelj internetskih stranica koji ne obavlja kupovinu.

Kupac – je posjetitelj internetske stranice koji sklopi ugovor na daljinu za kupnju proizvoda ili usluge.

Prodavač – Design 3STO60 d.o.o., Družilovečka 2, Zagreb, OIB:66167066275

Roba - označava proizvode koje je Kupac suglasan kupiti od Prodavatelja

Narudžba – obrazac tvrtke Design3STO60 d.o.o.  koji popunjava kupac, slijedeći potrebne korake kako bi kupio proizvod(e) i/ili usluge koji se prodaju u internetskoj trgovini. Kupac može putem telefona zatražiti da narudžbu kreira Design 3STO60 d.o.o.

Ugovor – ugovor na daljinu, odnosno ugovor sklopljen između tvrtke Design 3STO60 d.o.o. i kupca bez istodobne fizičke prisutnosti pri čemu se do trenutka sklapanja ugovora te za sklapanje ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava daljinske komunikacije (kao što su katalozi, telefoni s ljudskim posredovanjem, Internet, elektronička pošta i sl.) , u skladu s ovim Uvjetima i odredbama koje Kupac izričito prihvaća. Ovi Uvjeti i odredbe smatraju se sastavnim dijelom Ugovora.

Informacije o Design 3STO60 d.o.o. prodaji na daljinu

Na ovim internetskim stranicama nastojimo osigurati točnost informacija, uključujući opise naših proizvoda i usluga, te ažurnost prilikom promjena cijena proizvoda i usluga. Nažalost, ponekad može doći do propusta. Eventualno nastale poteškoće nastojat ćemo ukloniti u najkraćem mogućem roku. Ako bi nastale poteškoće utjecale na status narudžbe, svakako ćemo o tome izdati obavijestiti bez odgađanja.

Pravo intelektualnog vlasništva

U skladu s našim pravilima o privatnosti i intelektualnom vlasništvu, sav sadržaj i materijal objavljen na stranicama www.design360.hr u potpunosti je i isključivo vlasništvo tvrtke Design 3STO60 d.o.o.

Korištenje internetske stranice

Kupac i/ili Registrirani korisnik i/ili Korisnik izričito se slaže da će ove internetske stranice koristiti isključivo na svoju odgovornost. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. kao niti jedan od njezinih zaposlenika ne jamči da korištenje ovih internetskih stranica neće biti prekinuto ili da neće biti pogrešaka; niti jamči za posljedice koje mogu nastati korištenjem ovih internetskih stranica, ili za točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije, usluge ili proizvoda danih preko ovih internetskih stranica.

Ova izjava o odgovornosti odnosi se na sve izravne ili neizravne štete, moguće ozljede uzrokovane bilo kakvim nedostacima, pogreškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zloupotrebom zapisa na računalnoj opremi odnosno imovini Kupca/Registriranog korisnika, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom tvrtke Design 3STO60 d.o.o. odnosno njezinih zaposlenika ili trećih pružatelja usluga. Kupac ili korisnik, izričito potvrđuje da tvrtka Design 3STO60 d.o.o. nije odgovorna za bilo kakvo moguće uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da rizik od šteta koji može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti snosi Kupac/ korisnik.

Niti u kojem slučaju Design 3STO60 d.o.o., ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju ili distribuciju ovih internetskih stranica, ili s njima povezanog sadržaja i/ili softvera, neće biti odgovorni za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica. Kupac/korisnik, izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj ovih internetskih stranica.

Kupac/ korisnik, isključivo je i jedino odgovoran za nabavu, korištenje i održavanje svoje računalne opreme, uključujući ali ne ograničavajući se na cjelokupni softver i hardver koji posjeduje i koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje internetskih stranica tvrtke Design 3STO60 d.o.o. te sve s tim povezane troškove. tvrtka Design 3STO60 d.o.o. nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme Kupca/ korisnika, koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica.

U svrhu izbjegavanja svake sumnje i dvojbe oko odricanja odgovornosti od strane tvrtke Design 3STO60 d.o.o., Kupcu/korisniku neće biti uskraćena propisima zajamčena prava kao niti prava koja proizlaze iz ugovornog odnosa s tvrtkom Design 3STO60 d.o.o..

Obrada osobnih podataka

Registracijom na stranici www.design360.hr dajete suglasnost da tvrtka Design 3STO60 d.o.o. kao voditelj obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka i njezini poslovni partneri, odnosno podizvođači, kao izvršitelji obrade u smislu Opće uredbe o zaštiti podataka, prikupljaju, obrađuju te međusobno prosljeđuju i razmjenjuju sljedeće podatke: moje osobne podatke navedene u registracijskom obrascu te podatke o mojim narudžbama.

Upoznat/a sam s pravom da u svakom trenutku mogu u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Uvjete o zaštiti osobnih podataka moguće je pročitati na stranici izjava privatnosti.

Design360.hr internetska trgovina koristi „kolačiće“ tijekom postupka kupovine kako bi internetska trgovina mogla prepoznati i pamtiti korisnika i na taj način omogućiti realizaciju kupnje.

Sve internetske stranice www.design360.hr na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka (zaporka, plaćanje putem interneta...) zaštićene su upotrebom SSL sigurnosnog protokola (256-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje standardna je tehnologija zaštite podataka koja omogućuje sigurnu razmjenu podataka između korisnikova preglednika i internetskih stranica design360.hr.

Plaćane se vrši putem platne ustanove HT PayWay koji primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između HT PayWay sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

Sigurnost i zaštita podataka

Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. osigurat će korisniku privatnost i zaštitu osobnih podataka, zaporki i svih ostalih detalja na svojoj internetskoj stranici www.design360.hr u skladu s uvjetima o zaštiti osobnih podataka koje je moguće pročitati na stranici izjava privatnosti.

Prilikom registracije u internetsku trgovinu putem www.design.hr stranica korisnik treba kreirati zaporku koju mora zadržati samo za sebe i ne smije dijeliti s drugim osobama. Korisnik je odgovoran za sve radnje i narudžbe izvršene pod njegovim korisničkim imenom. Veza između stranice i korisnikova internetskog preglednika osigurana je SSL certifikatom, dok sigurnost plaćanja osigurava platna ustanova:

 • HT PayWay u skladu sa svojim protokolima i certifikatima. HT PayWay  primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između HT PayWay sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).

3dsecure upute za sigurnu internetsku kupovinu: 

phone.png
bb18bdbbef437b2d50518db5a8292c94.png
mastercard_securecode.gif
verified_by_visa.jpg
PayWaySticker_2 (1).png

Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. ne želi preko ovih internetskih stranica primati informacije koje nisu u uskoj vezi s procesom kupovine na daljinu. Takve informacije i materijale tvrtka Design 3STO60 d.o.o. neće tretirati kao povjerljive podatke te za njih neće na bilo koji način odgovarati. Slanjem nekih informacija ili materijala tvrtki Design 3STO60 d.o.o., Kupac daje tvrtki Design 3STO60 d.o.o. neograničenu i neopozivu licencu za upotrebu, kopiranje, prikaz, izvođenje, mijenjanje, prijenos i distribuciju tih materijala ili informacija, te se također slaže da tvrtka Design 3STO60 d.o.o. može slobodno koristiti bilo koje ideje, koncepte, znanja ili tehnike u bilo koju svrhu. Međutim, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. neće objaviti ime Kupca/korisnika ili na drugi način publicirati činjenicu da mu je isti poslao materijale ili druge informacije, osim ako: (a) dobije dozvolu Kupca/korisnika za korištenje njegova imena; ili (b) prethodno obavijesti Kupca/korisnika da će materijali ili druge informacije poslane na određeni dio ovih stranica biti objavljeni ili na neki drugi način biti na njima upotrijebljeni zajedno s imenom kupca; ili (c) je obvezna to učiniti po zakonu. Bilo kakva vrsta komunikacije Kupca/korisnika ne smatra se povjerljivom. Ako određene internetske stranice dozvoljavaju objavu komunikacija koje će tvrtka Design 3STO60 d.o.o. tretirati kao povjerljive, ta će činjenica biti navedena na tim stranicama.

Objavljivanjem komentara, poruka ili drugih informacija na internetskim stranicama, Kupac/korisnik daje tvrtki Design 3STO60 d.o.o. pravo korištenja tih komentara, poruka ili informacija u svrhu promocije, oglašavanja, istraživanja tržišta, ili bilo koju drugu dozvoljenu svrhu. Više informacija u Izjavi o povjerljivosti podataka tvrtke Design 3STO60 d.o.o. pročitajte na stranici izjava privatnosti.

Materijali koji su poslani ili dostupni putem internetskih stranica neće se smatrati tajnim ili povjerljivim, kao niti poslovnom tajnom. Dostavljanjem materijala putem internetskih stranica, elektroničkom poštom, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. ovlaštena je isti neograničeno koristiti u bilo koje svrhe, uključujući umnožavanje, prijenos, objavljivanje, emitiranje ili upotrebu na bilo koji drugi način, bez obveze plaćanja bilo kakve naknade.

Informacije o proizvodima

Kupovina proizvoda preko internetske trgovine, na daljinu nudi drugačije iskustvo kupovine za razliku od fizičke kupovine te je potrebno obratiti pažnju na sljedeće pojedinosti:

Boja proizvoda na fotografiji na internetskim stranicama ili koje se šalju elektroničkom poštom može se razlikovati od one u stvarnosti.
Dimenzije proizvoda mogu se razlikovati od onih kako se čine na fotografiji, no za svaki proizvod tvrtka Design 3STO60 d.o.o. na upit ili u opisu proizvoda navodi točne dimenzije. Molimo usporedite dimenzije koje trebate s dimenzijama proizvoda naznačenim na stranicama ili u dobivenom opisu od strane tvrtke Design 3STO60 d.o.o..
Proizvodi će biti isporučeni u naručenoj količini i dimenziji ako su na raspolaganju, pa postoji mogućnost da tvrtka Design 3STO60 d.o.o. ne može isporučiti narudžbu djelomično ili u potpunosti.
Nisu svi proizvodi i akcije istodobno dostupni u tvrtki Design 3STO60 d.o.o. ili internetskoj trgovini. Uglavnom su cijene izražene na internetskim stranicama iste kao i one izražene u katalogu. No ponekad može postojati razlika između cijene u design360.hr internetskoj trgovini i design360 kataloga. U takvom slučaju, za kupce putem internetske trgovine važeća će cijena uvijek biti ona koja je objavljena na internetskim stranicama u trenutku kupovine.
Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. pokušat će u najvećoj mogućoj mjeri osigurati ažurnost informacija na internetskim stranicama, posebno u odnosu na cijenu ponuđenih proizvoda i usluga.
Ukoliko se radi o takvoj pogrešci koja bitno utječe na kupčevu odluku o narudžbi, Kupac zadržava pravo otkaza ili izmjene narudžbe, koji otkaz ili izmjena mora biti dostavljena tvrtki Design 3STO60 d.o.o. odmah po pregledu narudžbe i bez odgode.

Dostupnost proizvoda i usluge prodaje na daljinu

Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku iz prodaje povući bilo koji proizvod. U takvim slučajevima, Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. Kupcu neisporučenog a plaćenog proizvoda, odnosno plaćene usluge, vraća puni iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, odnosno za one usluge koje su plaćene, a nisu izvršene, neovisno o razlogu povlačenja proizvoda iz prodaje, odnosno neizvršenja usluge. Također, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. zadržava pravo promijeniti, pravovremeno obustaviti ili prekinuti pružanje usluge prodaje na daljinu.

Garancija

Garancija vrijedi u rokovima određenima važećim propisima, od datuma dostave robe, te je u svrhu ostvarivanja prava na garanciju potreban originalan račun kao dokaz kupovine. Razdoblje trajanja garancije i sve što garancija pokriva u vezi s proizvodima navedeno je u opisu svakog proizvoda na internet stranici, također kupac može telefonski ili elektroničke pošte zatražiti garancijske uvjete. Kupac je obvezan obavijestiti tvrtku Design 3STO60 d.o.o. o postojanju vidljivih nedostataka u roku od 14 dana od dana od kada je otkrio nedostatak, odnosno od dana uredno izvršene dostave robe. Garancije i uvjete moguće je pronaći uz svaki kupljeni proizvod. U slučaju kada je trajanje garancije koje je navedeno uz svaki proizvod duže od onog predviđenog propisima Republike Hrvatske, primjenjivat će se pravo koje je povoljnije za Kupca, odnosno Design 3STO60 trajanje garancije.

Za rješavanje problema s proizvodom, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. će pregledati proizvod i odlučiti o ostvarivanju prava iz garancije. U slučaju da je moguće ostvariti prava iz garancije, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. će po vlastitom nahođenju i u suradnji s kupcem odlučiti o prikladnoj zamjeni. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. će tad popraviti neispravan proizvod ili će ga zamijeniti drugim istim ili sličnim proizvodom. U slučaju popravka, odnosno zamjene drugim istim ili sličnim proizvodom u okviru prava iz garancije, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. će snositi troškove popravka te će biti odgovorno za rezervne dijelove, rad i putne troškove zaposlenika koje tvrtka Design 3STO60 d.o.o. ovlasti, ali samo ako se proizvod može popraviti. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. će postati vlasnikom svih neispravnih dijelova uklonjenih tijekom popravka. Garancija se ne primjenjuje na proizvode koji su nepravilno skladišteni ili sastavljeni, koji se nepravilno koriste, zlorabe, pogrešno koriste, mijenjaju ili čiste pogrešnim metodama čišćenja ili pogrešnim proizvodima za čišćenje. Garancija ne pokriva mehanička oštećenja nastala nepravilnim rukovanjem, rezove ili ogrebotine, oštećenja izazvana udarcima, nezgodama. Garancija ne vrijedi ako su se proizvodi koristili na otvorenom, u vlažnom okruženju (isključujući određene proizvode koji su namijenjeni za vanjsku upotrebu), ili ako se proizvodi nisu koristili u kućanstvu (osim ako nije navedeno drugačije). Garancija ne pokrivaju posljedična ili slučajna oštećenja.

Da bi Kupac ostvario bilo koje pravo iz garancije, potrebno je predočiti račun.

Kako bi garancija bila valjana, potrebno se pridržavati posebnih uputa za njegu, upotrebu i sastavljanje za svaki proizvod tvrtke Design 3STO60 d.o.o.

Odgovornost za umanjenje vrijednosti robe

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat nepravilnog rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Odgovornost za materijalne nedostatke rješavat će se sukladno s odredbama Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o obveznim odnosima te ostalim primjenjivim propisima.

Registracija

Za registraciju na design360.hr internetskoj stranici tj. sklapanje ugovora na daljinu, potrebno je imati najmanje 18 godina. Kupac/korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost danih, unesenih podataka prilikom registracije i kupovine. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka unesenih prilikom registracije ili kupovine, preporučujemo ih što prije ažurirati.

Proces prijave: Registracija na ovoj internetskoj stranici moguća je kreiranjem korisničkog računa. Potrebne informacije dostupne su u dijelu profila.

Korisničko sučelje vodi kroz proces registracije. Nakon registracije slijedi poruka e-pošte s podacima o korisničkom računu. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. zadržava pravo poništiti korisničke račune koji su neaktivni dulje vrijeme.

Narudžba

Narudžba proizvoda može se izvršiti telefonom ili elektroničkim putem.

 • Telefonska narudžba
  Proizvodi se naručuju pozivanjem tvrtke Design 3STO60 d.o.o. Kupac nabroji željene proizvode i količinu ili usluge koje želi naručiti. Za kupca tvrtka Design 3STO60 d.o.o. kreira narudžbu te je zajedno s poveznicom za plaćanje prosljeđuje elektroničkom poštom Kupcu ili šalje predračun za uplatu putem bankovne transakcije.
  Kupac vrši provjeru narudžbe, te korištenjem poslane poveznice izvršava elektroničko plaćanje isključivo bankovnom karticom ili nakon provjere predračuna uplaćuje bankovnom transakcijom.

 • Narudžba elektronskim putem
  Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Pritiskom tipke „Dodaj“, odabrani se proizvod dodaje u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada Kupac prođe cijeli proces naplate. Tada će Kupac primiti potvrdu o narudžbi putem elektroničke pošte o tome da je narudžba uredno zaprimljena.

Ako naručeni proizvodi nisu dostupni Kupac će biti kontaktiran od strane tvrtke Design 3STO60 d.o.o. u roku od 4 radna dana nakon što je Kupac kreirao narudžbu nakon koje je zaprimio elektroničku poštu s potvrdom da je narudžba uspješno kreirana. Ugovor se smatra zaključenim nakon što je Kupac izvršio plaćanje za naručene proizvode.

Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. nastojat će dostaviti sve proizvode koje je Kupac naručio, ali zadržava pravo odbiti nalog u slučajevima više sile ili u slučajevima kada je izvršenje ugovorne obveze znatno otežano. Ako tvrtka Design 3STO60 d.o.o.

odbije nalog, Kupac će o tome biti obaviješten u roku od 4 radna dana nakon potvrde zaprimanja narudžbe. Ugovor se smatra važećim nakon što je roba plaćena.

Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. nastojat će osigurati dostupnost svih naručenih proizvoda.

Plaćanje

Plaćanje se vrši putem tansakcijskog računa ili interneta putem platne ustanove HT PayWay, odnosno karticama ili putem linka za plaćanje. Za kupovinu na daljinu moguće je koristiti sljedeće debitne i kreditne kartice: Maestro, MasterCard, Visa, Diners.

Troškovi dostave bit će uračunati u cijenu ili naznačeni zasebno i dodani na ukupnu cijenu naručenih proizvoda. Troškovi dostave bit će izračunati na temelju težine naručenih proizvoda, volumena pošiljke i dostavne adrese.

U trenutku kupnje, Kupcu će biti prikazani dostupi načini plaćanja robe plaćanje po predračunu – Internet bankarstvo, opća uplatnica
Plaćanje po predračunu, nakon potvrde narudžbe, Kupac će na adresu elektroničke pošte primiti predračun. Uplatu po predračunu kupac može izvršiti općom uplatnicom u svim poslovnicama banaka, FINA-e, uredima Hrvatske pošte ili internet bankarstvom.
Tvrtka izdaje račun sa svim podacima o Kupcu. Moguće je i izdavanje R1 računa.

Cijena

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i uključuju PDV. Proizvodi se isporučuju po cijenama važećim na dan sklapanja ugovora na daljinu ili objavljenim na internetskim stranicama. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. nastojat će da cijene navedene u narudžbi budu točne, međutim, može doći do pogreške.

U slučaju da se cijena proizvoda promijeni za vrijeme obrade narudžbe, sklapanja ugovora na daljinu, ili cijena na internetskim stranicama iz bilo kojeg drugog razloga ne bude odgovarala stvarnoj cijeni proizvoda ili usluge, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. omogućit će Kupcu odustajanje od kupovine odnosno potvrdu nove, promijenjene cijene.

Preuzimanje proizvoda

Preuzimanje proizvoda može se vrši na adresi koju je kupac naveo za adresu isporuke, u prostoru tvrtke Design 3STO60 d.o.o. ili dostavnim centrima kurirske službe.

Način dostave, tijek dostave i termin ugovara se prije plaćanja robe ili će biti istaknut na internetskoj stranici trgovine tvrtke Design 3STO60 d.o.o..

​Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. snosi troškove prijevoza vraćenih proizvoda isključivo ako je proizvod neispravan ili oštećen, ili je isporučen proizvod koji Kupac nije naveo u narudžbini. U slučaju oštećenih i neispravnih proizvoda, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. će organizirati zamjenu. Trošak prijevoza vraćenih proizvoda će biti vraćen kupcu nakon pregleda proizvoda i odobrene reklamacije u iznosu pridodanih računa za trošak od strane kupca ukoliko je kupac sam organizirao povrat robe.

Kupac ima pravo da se predomisli i vrati proizvode prema uvjetima Design 3STO60 d.o.o. pravilima povrata koji su dio uvjeta poslovanja, ali je dužan sam snositi troškove vraćanja proizvoda na adresu koju tvrtka Design 3STO60 d.o.o. odobri.

Općenito o dostavi

Usluga dostave moguća je isključivo za kupljene proizvode od tvrtke Design 3STO60 d.o.o. .

Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. može izvršiti uslugu dostave, ili sukladno ugovoru, uslugu pružaju ugovoreni podizvođači, vanjski suradnici. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. zadržava pravo sklapanja ugovora s različitim dostavnim službama pod uvjetom da kvaliteta usluge dostave ostaje jednaka našim standardima. Nakon što je narudžba kreirana putem interneta ili pozivom, kupac će dobiti potvrdu da je narudžba zaprimljena i o vremenu dostave. Postoji mogućnost da je datum dostave okviran. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. zadržava pravo promijeniti dogovoreni termin i način dostave zbog otegotnih okolnosti koje su naknadno nastupile ili iz razloga koji su van kontrole tvrtke, te u dogovoru s Kupcem predložiti novi termin dostave. Naručeni proizvodi dostavljaju se na adresu navedenu prilikom kreiranja narudžbe.

Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. će učiniti sve uz svojoj moći kako bi željena narudžba stigla u odabranom terminu dostave. Kupac je dužan provjeriti stanje pakiranja i točnost isporučene robe. Kupac će biti zatražen potpisati potvrdu preuzimanja koja potvrđuje da je dostava isporučena, broj isporučenih paketa i da su proizvodi dostavljeni bez vidljivih oštećenja pakiranja. Ako se dostava ne može realizirati zbog nedovoljnog prilaza ili pristupa dostavnoj adresi ili u slučaju da na dostavnoj adresi nema nikoga za preuzimanje proizvoda, proizvodi se ne ostavljaju na adresi, već će dostavna služba ponovno pokušati dostaviti robu. Ako Kupac u dva pokušaja ne preuzme proizvode, smatra se da odustaje od preuzimanja. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. će u ovom slučaju vratiti kupcu samo iznos vrijednosti gotovog proizvoda.

Ako iz bilo kojeg razloga Kupac nije bio dostupan na adresi za dostavu ili putem naznačenog kontaktnog broja, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. nije odgovorno za produljenje prethodno navedenih rokova isporuke.

Kupac prihvaća dan dostave koji obuhvaća cjelodnevni termin, ne postoji mogućnost odabira preferiranog termina.

Cijena i uvjeti dostave

Naknada za uslugu dostave bit će ona iskazana na narudžbenici, a računa se sukladno načinu dostave, težini narudžbe, dimenzijama i dostavnoj adresi.

Kupac je prilikom preuzimanja pošiljke dužan provjeriti broj paketa te eventualne nedostatke. Ako se ustanovi da neki proizvodi nedostaju ili su oštećeni prilikom primopredaje, potrebno je isto naznačiti i prijaviti tvrtki Design 3STO60 d.o.o..

Proizvodi koji nedostaju besplatno će se dostaviti naknadno, u najkraćem mogućem roku. Isto vrijedi i ako se kupcu dostavi oštećen proizvod.

Ograničenja kod dostave

Neki proizvodi imaju veće dimenzije i kupac je dužan osigurati prostor za dostavu proizvoda većih dimenzija te pristup prostoriji u koju će se proizvodi dostaviti. Kupac treba omogućiti dostavu proizvoda u prostor u kojem neće biti izloženi bilo kakvim štetnim uvjetima (primjerice, ali ne ograničavajući se na vlagu, kišu, vjetar, snijeg i sl.) koji bi mogli nepovoljno utjecati na proizvod. Ako zbog nepotpunih informacija o dostavnoj adresi ili neomogućenom pristupu usluga dostave neće biti moguća, ista će se obustaviti, proizvodi će se vratiti a kupac će o istome biti obaviješten.

Dostava se može obustaviti i zbog razloga više sile poput, primjerice, ali ne ograničavajući se na zatvorene prometnice uslijed vjetra, prekid trajektnih linija i sl. U tom će slučaju tvrtka Design 3STO60 d.o.o. uložiti sve razumne napore da pravovremeno kontaktira kupca i dogovori alternativni termin kao i način dostave.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u prijevozu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i nedostatke, te prijaviti nedostatke. Proizvodi su osigurani od gubitka i oštećenja u dostavi. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati dostavnicu koju dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako Kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom vremenu ne primi robu ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti tvrtku kako bi se poduzelo traženje pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ugovaranje dostave

Kupac je isključivo odgovoran za osiguravanje mogućeg prihvaćanja isporuke na dostavnoj adresi i, ako nije osobno dostupan za prihvaćanje, mora osigurati prisutnost odrasle osobe na dostavnoj adresi. Dostavljači neće dostaviti, isporučiti i ostaviti proizvode za koje nisu potpisane potvrde o preuzimanju.

Potrebno je da Kupac u što kraćem roku obavijesti trgovca o mogućim poteškoćama oko preuzimanja dostave. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakva kašnjenja koja su rezultat bilo kakvog propusta kupca.

Proizvodi koji nedostaju bit će ponovno naručeni i naknadno dostavljeni besplatno. Oštećeni ili pogrešno isporučeni proizvodi vraća se na adresu koju odobri tvrtka Design 3STO60 d.o.o. a naknadno će biti besplatno dostavljeni.

Kupac mora trgovca u razumnom vremenu od primitka isporuke a u svakom slučaju u skladu s rokovima predviđenima u propisima, obavijestiti o bilo kakvim oštećenjima ili odstupanjima.

Ako Kupac odbije potpisati potvrdu preuzimanja, dostava će biti zabilježena kao odbijena.

Kada su proizvodi isporučeni Kupcu ili osobi koja je zaprimila isporuku, Kupac postaje vlasnikom tih proizvoda i odgovoran je za bilo kakva naknadna oštećenja, gubitke ili uništenja proizvoda.

Rok isporuke

Prilikom kreiranja online narudžbe Kupac će biti obaviješteno vremenu dostave i uvjetima prije kupnje. Dostavu robe obavit ćemo u najkraćem mogućem roku u odnosu na odabrani termin prilikom narudžbe.

Ostale usluge

Kupac može telefonski ugovoriti sljedeće usluge: procjenu za izradu po projektu, dizajnerska rješenja, 3D vizualizaciju, izmjeru, dostavu i montažu.

Usluga dostave i montaže se može ugovoriti tek nakon što Kupac kupi proizvode , a datum izvršenja usluge montaže može biti nakon datuma dostave. Usluga montaže može se izvršiti i skupa s dostavom u pojedinim slučajevima.

Mjerenje i planiranje moguće je ugovoriti putem telefona.

Montaža može se ugovoriti putem telefona.

Usluga montaže pruža na adresi/lokaciji koju odredi kupac. Kupac telefonski ili putem elektroničke pošte dogovara i rezervira uslugu.

Svaki kupac koji plaća uslugu mjerenja prije planiranja te planiranje i izradu 3D vizualizacije, može ostvariti povrat za uslugu ukoliko se odluči i sklopi ugovor da tvrtka Design 3STO60 d.o.o. izvodi radove, uz predočenje dokaza o plaćanju usluge mjerenja , projektiranja.

U pojedinim slučajevima usluga procjene za izradu po projektu radi kompleksnosti projekta može se naplatiti. Kupac može ostvariti povrat za uslugu procjene po projektu ukoliko se odluči i sklopi ugovor da tvrtka Design 3STO60 d.o.o. izvodi radove, uz predočenje dokaza o plaćanju usluge mjerenja , projektiranja.

Povrat novca za uslugu mjerenja, projektiranja, procjene nije uvjetovan kupovinom bilo koje druge usluge.

Povrat novca za uslugu mjerenja, projektiranja, procjene moguće je ostvariti samo nakon plaćene usluge za izvedene radove.

Izrada ponuda informativnog karaktera

Ovi uvjeti i pravila korištenja odnose se na obrazac "TREBAM KUHINJU" ili "TREBAM ORMAR" na stranicama tvrtke Design 360 www.design360.hr, putem kojeg se može poslati upit bilo kojeg tipa, sadržaja, a osmišljena je u svrhu kontakta kupca za neformalnu, okvirnu izradu ponude kupcima koji su stupili u kontakt i poslali svoje mjere, zahtjeve i podatke, uz pomoć kojih tvrtka design 360 može izdati i izračunati samo okvirnu, neformalnu cijenu, ponudu, te okvirni izgled i mjere traženog namještaja, proizvoda.

Nakon svake neformalne ponude, potrebno je izvršiti stručno mjerenje prostora (izmjeru vrši ovlaštena osoba koja je ujedno i odgovorna za završne mjere), te potpisana suglasnost kupca nastavno na projekt u kojem se nalaze odabrani dekori i ostali materijali, nakon čega se dobije formalna ponuda s točnim iznosom stvarnog projekta.

 

Radni uvjeti

Prije bilo kojeg pružanja usluge potrebno je osigurati radnu temperaturu prostora

 • Izmjera, stari namještaj potrebno je, ako je to moguće, ukloniti iz prostora prije dolaska izvoditelja usluge mjerenja kako bi ono bilo što preciznije. Prostor u kojemu se mjerenje izvodi kupac treba pripremiti za uslugu. Nužno je pružiti dovoljno prostora za mjerenje kako bi izvoditelji mogli pristupiti svim površinama i izmjeriti ih. Ako je to moguće, trebalo bi ukloniti staru kuhinju ili namještaj sa zidova koji se mjere kako bi mjerenje bilo što preciznije. U suprotnom će biti potrebno više vremena za mjerenje i kupac će morati platiti novi vremenski termin.

 • Projektiranje i 3D vizualizacija se radi u prostoru tvrtke ili u pojedinim uvjetima na terenu kod kupca. Kompletna dokumentacija projekta za izradu šalje se kupcu elektroničkom poštom.

 • Za montažu, potrebno je stari namještaj ukloniti iz prostora prije dolaska izvoditelja usluge. Nužno je pružiti dovoljno prostora za montažu kako bi izvoditelji mogli pristupiti svim površinama i manipulirati namještajem. Potrebno je ukloniti staru kuhinju ili namještaj sa zidova. Spajanje aparata na izvore energije ne vršimo. Potrebno je naknadno pozvati stručnu osobu za spajanje plina, struje, nape, vode i slično.

Ako Kupac ne osigura gore navedene uvjete, ili ako uslugu nije moguće pružiti, usluga će se odgoditi, a s kupcem će se zakazati novi termin izvršenja usluge. U tom će slučaju kupca kontaktirati tvrtku Design 3STO60 d.o.o. i zakazati će novi termin. Uslugu je potrebno ponovno rezervirati i platiti troškove. Kupac nema pravo na povrat novca koji je platio za uslugu. 

Povrat i zamjene

Uvjeti pravila povrata i zamjene odnose se na sve sklopljene ugovore na daljinu s tvrtkom Design 3STO60 d.o.o. Svaki se povrat robe može izvršiti dostavom na adresu koju odobri tvrtka Design 3STO60 d.o.o., gdje će se izvršiti zamjena ili povrat.

U skladu sa Zakonom o zašiti potrošača („Narodne novine“ broj 41/2014, 110/2015), Kupac koji je svoju kupovinu ostvario na daljinu, odnosno putem interneta ili telefona, a nije izrađen po mjeri i prethodno odobrenom projektu od strane kupca, ima zakonsko pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana, bez navođenja razloga.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, mora obavijestiti tvrtku Design 3STO60 d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a može koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji možete pronaći na poveznici.

 • Računanje roka za jednostrani raskid ugovora
  Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

 • Povrat uplaćenog iznosa
  U slučaju jednostranog raskida ugovora, tvrtka Design 3STO60 d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat novca kupcu, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana primitka zahtjeva za jednostrani raskid ugovora, osim u slučaju kada kupac odabere drugu vrstu isporuke koja nije najjeftinija standardna isporuka koju nudi tvrtka Design 3STO60 d.o.o..

 • Povrat robe
  Kupac treba vratiti neželjene proizvode bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

 • Troškovi povrata robe
  Ukoliko kupac robu želi vratiti, izravne troškove povrata robe snosi sam.

 • Odgovornost potrošača za umanjenje vrijednosti robe
  Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
  Kupac je suglasan vratiti nekorištene proizvode u izvornom stanju i, ako je moguće, u pripadajućoj ambalaži. Za povrat proizvoda zbog promjene mišljenja, kupac snosi troškove povrata proizvoda.

 • Povrat zbog materijalnih nedostataka proizvoda
  Prilikom povrata proizvoda tvrtka Design 3STO60 d.o.o. snosi troškove prijevoza proizvoda samo ako je proizvod neispravan ili oštećen te ako je isporučen drugi proizvod, a ne onaj koji je kupac naveo u narudžbenici. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke kupljenih proizvoda, u skladu sa zakonom. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato. Tvrtka Design 3STO60 d.o.o. odgovara i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga. Utvrdi li tvrtka Design 3STO60 d.o.o. postojanje materijalnog nedostatka, kupac ostvaruje pravo da zahtijeva od tvrtke uklanjanje nedostatka, zamjenu s novom stvarima bez nedostatka, sniženje cijene ili raskid ugovora, sve u skladu sa Zakonom o obveznim odnosima.

bottom of page